Pop-punk sound'ları üzerine şarkı sözleri yazıp besteleyen Avril, şimdi biraz işine yoğunlaşıyor. "TBDT çok gürültülü ve enerjikti, şimdi gerçekten müziğimi hissetmek istiyorum." diyor 24 yaşındaki Lavigne.Los Angeles'ın bir stüdyosunda eşi ve Sum 41'ın solisti Deryck Whibley'le çalıştığını söylüyor.Lavigne bu sefer tamamiyle rock üzerine bir albüm yapıyor, akustik gitarlar, ağır şarkı sözleri ve enerji dolu vokallerle.İlk single'larının "Everybody Hurts" ve "Darlin" olacağını açıklıyor Avril., "Avril bazen şarkı söylerken kendini kaybediyor." diyor Whibley, aynı zamanda bu albümün prodiksiyonunu yapıyor. (Butch Walker'da aynı zamanda prodüksiyoncusu)[/align] [align=center]Avril, yeni albümünün kesinlikle 'Girlfriend' tarzı olmayacağını söylüyor.Darlin'in nakaratı şöyle: "Seni sevmekten başka yapabileceğim bir şey yok'' Avril bunu yazdığı en iyi şarkı sözü olarak nitelendiriyor. Avril aslında Darlin'i 15 yaşında yazdığını itiraf ediyor."Bu şarkıyı dinleyince Napanee'yi görebiliyorum" diyor Avril. Black Star'ın sözleriniyse The Best Damn Tour'da bir otelde yazmış Avril ve aynı zamanda bu şarkıyı parfümünündede kullandı. Fine şarkısının nakaratı ile şöyle: "Saçım kötü olduğunda, beni böyle beğendiğini söyler misin?" Avril, "Bu albüm kesinlikle gerçek hayat.Erkek arkadaşlarla ilgili oturup şarkılar yazmak kolay, ama hayatın gerçek yönlerini dışa vuran ve dürüst olan şarkı sözlerini yazmak,sandığınız kadar kolay değil.Kesinlikle çok farklı."